БЕР
Четвер
28
20:27

На Житомирщині у полі знайшли автомобіль з п’яним викрадачем за кермом. ФОТО

17 січня у с. Мусіївці Ружинської громади 59-річний чоловік сів у чужий автомобіль і поїхав в особистих справах. Поліцейські, до яких звернулась заявниця, зафіксували перебування водія за кермом викраденого авто у нетверезому стані. Відтак нині йому прийдеться відповідати за обидва правопорушення.

Подія сталася в обідню пору: 51-річна жителька с. Мусіївки Ружинської громади повідомила про викрадення автомобіля марки «DAEWOO SENS», що був припаркований біля її подвір’я.


Працівники групи реагування Ружинського відділення для перевірки повідомлення виїхали до села та вже по дорозі до населеного пункту, у полі, виявили розшукуваний автомобіль. За кермом транспортного засобу знаходився 59-річний односельчанин заявниці. Він мав явні зовнішні ознаки алкогольного сп’яніння, проте від проходження медичного огляду відмовився та чітко пояснити свої дії не зміг.


За таких обставин патрульні оформили відповідні адміністративні матеріали за ч. 1 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами) та ч. 1 ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) КУпАП.



А слідчі за заявою власниці автомобіля розпочали кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.


За чинним законодавством подібні дії караються обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.


Водночас поліція попереджає власників транспортних засобів: у жодному разі не залишайте їх без нагляду навіть на нетривалий час. Ваша обережність та застережні заходи стануть запорукою безпеки належного вам транспорту.

Сторінки:
Нагору