КВІ
П'ятниця
19
08:38

​На Житомирщині у сніговій пастці опинилися 78 вантажівок та 14 автобусів

Станом на 06:00 14 лютого внаслідок погіршення погодних умов відключені від електропостачання 21 трансформаторні підстанції та 5 населених пунктів в 3-х районах області (Житомирський – 1, Пулинський – 2, Ємільчинський – 2).

Упродовж доби пожежно-рятувальними підрозділами Управління ДСНС України у Житомирській області здійснено 50 виїздів на ліквідацію наслідків негоди, залучено 50 одиниць техніки та 165 чоловік особового складу.


Ними упродовж 13 лютого на ночі на 14 лютого вивільнено зі снігових заметів 154 транспортні засоби, у яких перебувало 262 людини. Зокрема, відбуксировано 78 вантажних автомобілів, 12 автомобілів швидкої допомоги, 14 автобусів, 60 легкових автомобілів.

Зокрема, 13 лютого до 13-ДПРЧ м. Малин надійшло повідомлення про те, що на автодорозі місцевого значення в селі Квітневе в сніговому заметі застряг автомобіль швидкої медичної допомоги, який рухався на виклик до породіллі.


До місця події негайно було направлено рятувальників Державної пожежно-рятувальної частини № 13 міста Малин, які за допомогою буксировочного тросу транспортували медтранспорт до місця проживання жінки. Медичні фахівці оглянули породіллю, а потім її, разом з новонародженою дитиною, у кареті швидкої медичної допомоги бійці ДСНС транспортували шляхом буксирування до автошляху Київ-Ковель. Далі швидка попрямувала до медичного закладу вже самостійно.

А в смт Корнин Попільнянського району рятувальники надали допомогу в доправленні фельдшера на виклик. Автомобіль швидкої застряг в переметах. Водій не ризикнув рухатися далі в бік с. Сущанка, розташованого за 8 км від селища Корнин. Пожежним автомобілем на базі УРАЛ бійці ДСНС відвезли фельдшера до хворої літньої жінки, з ознаками обмороження кінцівок рятувальники транспортували її разом з медиком до залишеної у переметах швидкої. Рятувальна операція завершилася госпіталізацією хворої до лікувального закладу.


Наразі, зважаючи на складні погодні умови для обігріву водіїв та населення на межі Житомирської та Київської областей (68 км автодороги Київ-Чоп, між селами Ставищем та Небелицею) продовжує роботу мобільний пункт обігріву. Все ж рятувальники закликають водіїв не вирушати на власному авто у дорогу в час негоди без особливої потреби.


Вчора

Сторінки:
Нагору