БЕР
Четвер
28
17:26

На Житомирщині виявили масштабні вирубки деревини

​Встановлено, що в одному з лісогосподарських підприємств Житомирщини незаконно зрізано 980 дерев

Наказом Державного агентства лісових ресурсів України створено комісію з проведення перевірки окремих питань фінансово-господарської діяльності державних підприємств, які координуються Житомирським обласним управлінням лісового та мисливського господарства. До складу комісії включено представників Державної екологічної інспекції Поліського округу, Служби безпеки України та Агентства лісових ресурсів. Під час проведення перевірки заходи контролю здійснювалися на території ДП «Овруцьке лісове господарство», ДП «Олевське лісове господарство», ДП «Народицьке спеціалізоване лісове господарство».


Найбільшу кількість порушень було виявлено в ДП «Олевське лісове господарство». В результаті перевірки проведено натурне обстеження лісових ділянок, а також стан ведення технічної документації у лісництвах вищезазначеного підприємства. При цьому виявлено приховані факти лісової пожежі (занесена неправдива інформація до книги обліку лісових пожеж). Даний факт свідчить про приховування великої кількості пожежі від 5 до 200 га.


Також, під час перевірки зроблено контрольні попневі переліки зрізаних дерев. За результатами проведених заходів встановлено, що на ділянках незаконно зрубано - 885 дерев різних порід, з них в тому числі в лісовому заказнику місцевого значення «Хартові круги» - 95 дерев. Загальний розмір шкоди, заподіяної лісу становить 4 807 556,19 грн., в тому числі в об’єкті природно-заповідного фонду 457 706,50 грн.


В результаті незаконних рубок та фактів незадовільних відводів лісових насаджень, які були призначені до рубок, незаконно зрізано орієнтовно 800 м. куб деревини.


На даний час готуються матеріали для передачі їх до Головного управління національної поліції в Житомирській області.

Сторінки:
Нагору