БЕР
П'ятниця
29
14:22

​На Житомирщині виявили підпільний гральний заклад у кальянній

15 липня правоохоронці Баранівського і Новоград-Волинського підрозділів поліції провели санкціонований обшук у приміщенні, де замасковано здійснювався гральний бізнес. Звідти вилучили красномовні докази протиправної діяльності. Триває досудове розслідування.

Схема, за якою діяв нелегальний гральний заклад, була налагоджена та відпрацьована. Відвідували кальянну у райцентрі у тому числі й особи, обізнані з підпільною її діяльністю. Так, замовивши певну страву на обумовлену суму, клієнт давав зрозуміти адміністрації про свої наміри. Тож такого відвідувача проводили в іншу, приховану від сторонніх очей кімнату, де він отримував доступ до мережі Інтернет і азартних ігор.


У ході кримінального провадження оперативники поліції задокументували подібні факти. А 15 липня, отримавши ухвалу суду на проведення слідчих дій у приміщенні, правоохоронці Баранівського та Новоград-Волинського підрозділів поліції провели обшук.


У результаті вилучили близько трьох десятків системних блоків, моніторів і комплектуючих до них, обладнання для інтернет-зв’язку та інші речові докази протиправної діяльності.


Усі заходи проводились під процесуальним керівництвом Новоград-Волинської місцевої прокуратури та за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань ДСР Нацполіції.


Досудове розслідування триває за ст. 203-2 (Зайняття гральним бізнесом) КК України. Проводяться відповідні перевірки для встановлення організаторів та причетних осіб до ведення нелегальної діяльності.


Поліцейські області продовжують відслідковувати ситуацію щодо припинення грального бізнесу та закликають громадян у разі виявлення функціонування закладів для азартних ігор повідомляти за номером «102».

Сторінки:
Нагору