КВІ
Субота
20
05:46

​На Житомирщині відкрили три дитячих точки «СПІЛЬНО» від ЮНІСЕФ

Одразу три дитячі точки "СПІЛЬНО" в один день, 22 листопада, відкрили на Житомирщині. Тепер офіційно функціонують такі простори для розвитку та активного дозвілля дітей у Ємільчинській, Олевській та Баранівській громадах.

“Дитячі точки “СПІЛЬНО”– це безпечний і затишний простір для дітей. У точках працюють професійні педагоги, аніматори та психологи, які проводять творчі заняття для дітей, грають із ними в розвиваючі ігри. У такий спосіб діти отримують доступ до освітніх заходів та корисного дозвілля під час війни”, - наголошує координатор крос-секторального проекту Маргарита Сіранчук.


Ключові завдання цього проекту – інформування родин з дітьми про існуючі сервіси ЮНІСЕФ і роботу місцевих сервісів щодо надання гуманітарної допомоги та місцевих соціальних послуг, а також робота з дітьми: аніматори, розваги, ігри, майстер-класи.



"Саме тут я забуваю, що за вікном війна. Я люблю приходити до дитячої точки СПІЛЬНО", - розповідає десятирічна Оля. Дівчина залюбки приходить до нової локації у місті Баранівка, аби поспілкуватися, пограти, взяти участь у майстер-класах.


Своїми враженнями також поділилася й Мілана, яка приходить майже на всі активності дитячої точки СПІЛЬНО у Баранівці. Дівчинка розповіла, що знайшла нових друзів саме тут.


"У мене тепер є троє нових друзів. І вони добрі та веселі. Нам цікаво разом проводити час у дитячій точці СПІЛЬНО", - каже Мілана.



Перша Дитяча точка “СПІЛЬНО” була відкрита у Житомирі ще влітку. Продовжує функціонувати у приміщенні колишнього кінотеатру “Жовтень”. Також Дитяча точка “СПІЛЬНО” діє у Бердичеві. Скоро буде відкриття дитячої точки у Ружинській громаді, у Черняхівській громаді така локація працює у тестовому режимі. Наступні плануються у Малинській та Попільнянській громадах.


Послуги, які надаються у Дитячих точках “СПІЛЬНО”:

психологічна консультація (психолог, перша психологічна допомога для дітей та дорослих, перенаправлення);

медична консультація для дітей та дорослих (сімейний лікар або медсестра, базове консультування, перенаправлення);

консультування соціального працівника щодо доступних соцпослуг у громаді, перенаправлення для дітей з інвалідністю та інших вразливих категорій;

групові заняття для дітей з соціальним педагогом, волонтерами, розвиваючі та освітні заняття (арттерапія, ігри).


У межах проекту ГО "НУО "Ін Тач Юкрейн Фундейшн" за підтримки Дитячого фонду ООН - UNICEF вже забезпечив Дитячі точки “СПІЛЬНО” на Житомирщині меблями, комп'ютерною технікою, освітніми та ігровими матеріалами.

Вчора

Сторінки:
Нагору