КВІ
П'ятниця
19
14:00

​На Житомирщині відкрили виставку речей військових, які загинули в російсько-українській війні

В Житомирському обласному краєзнавчому музеї показують особисті речі та фотографії житомирян, котрі загинули під час російсько-української війни на сході України. Виставку приурочили Дню пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави.

Завідувачка відділу обласного краєзнавчого музею Ольга Родічева розповіла Суспільному, що в експозиції представлені фотографії, погони, шеврони, берет та інші особисті речі воїнів, котрі загинули під час бойових дій на сході України. Особисті речі краєзнавчому музею передали рідні воїнів:


"Одним з перших загинув командир батальйону 95-ої бригади полковник Тарас Сенюк. Ми представили фотографію капітана Артема Абрамовича, який був танкістом, командиром взводу. Також є особисті речі солдата Артура Сілка, який загинув в районі Краматорська, і особисті речі Дмитра Ільницького. Він був командиром взводу окремої аеромобільної бригади".


Відвідувачка виставки Тетяна Бурлай каже, що дуже важливо пам'ятати, дякувати і обов'язково вшановувати наших захисників.


"Прийдуть діти і дітям треба показувати як захищають нашу Батьківщину, –каже ще один відвідувач виставки Сергій Дехтяренко. – Ці люди віддали своє життя за те, щоб вони могли спокійно ходити в школу, навчатися. Вони віддали найдорожче. Повинна бути більша експозиція".


Виставку особистих речей, фотографій учасників АТО та артефактів російсько-української війни планують розширювати, каже Ольга Родічева. У фондах музею їх зберігається близько тисячі, і кожен з них займе своє місце у залі магістрату, який зараз ремонтують.

Вчора

Сторінки:
Нагору