БЕР
П'ятниця
29
10:31

​На Житомирщині за парти сіли депутати місцевих рад

Серію навчальних виїзних засідань для депутатів місцевих рад області розпочало Житомирське РВ АМУ. 3 лютого запросили до діалогу-інформаційного обміну депутатів Бердичівської міської ради.

Вітаючи учасників «першого уроку», виконавча директорка регіонального відділення Асоціації міст України Тетяна Кухарська зауважила, що територіальні громади мають юридично однакові повноваження і можливості для їх реалізації, свого розвитку, але «юридично» не тотожно «реально».


«Це, як у школі: всі у першому класі мають однакові можливості для навчання, а до випуску доходять з іншими здобутками. Саме тому дуже важливо відразу, з початку своєї діяльності у громаді, спробувати означити для себе місію: що я хочу досягти для своєї громади та що я для цього маю робити», - сказала Т.Кухарська.

Також виконавча директорка окреслила мету навчальних заходів – допомогти усім причетним до здійснення самоврядування в нових територіальних громадах подолати труднощі становлення, розібратися у своїх повноваженнях, правах та обов’язках, щоб виконувати свою роботу якісно і результативно на благо своїх громад. До слова, «депутатські навчання» плануються із побажаннями самої місцевої влади: варіюється тематика та проходять у формі інформобміну, навчання у співпраці, генерування ідей та незаплановані виступу з ініціативами та викликами.

Навички правильного формування цілі, мети та місії, формування і затвердження цільових програм та місцевого бюджету, поняття стратегічних та проектних компетентностей – на цьому у своєму виступі перед депутатами Бердичівської міської ради закцентував консультант з бюджетних питань АМУ Сергій Гаращук, який працює в межах проєкту USAID «ПУЛЬС» у Житомирській області.

Вчора

Сторінки:
Нагору