КВІ
Четвер
18
15:17

​На Житомирщині зафіксували продаж електронної приладу для куріння неповнолітньому - продавчині загрожує штраф

Поліцейські відділення поліції №4 Житомирського райуправління днями задокументували факт продажу електронного пристрою для куріння 11-річному хлопцеві. Відносно продавчині складені відповідні адміністративні матеріали. У цілому ж з початку року поліцейські Житомирського РУП виявили 43 факти реалізації заборонених товарів дітям.

11-річний житель Хорошева безперешкодно придбав специфічний прилад для паління в одному із місцевих магазинів. Навіть достатньо юний вік покупця не зупинив продавчиню перед реалізацією забороненого товару.


Тож поліцейські задокументували цей факт і оформили адміністративний протокол за ч. 2 ст. 156 (Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями…) КУпАП щодо продавчині. Нині матеріал скеровано на розгляд до адміністративної комісії. З малолітнім та його батьками проведено профілактичну бесіду з метою недопущення подібних випадків у майбутньому.


Поліцейські постійно проводять профілактичні заходи в торгівельних закладах району та роз’яснюють продавцям та власникам магазинів вимоги чинного законодавства щодо заборони продажу спиртних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім.


Відповідно до чинного законодавства, продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, тютюнових виробів, електронних сигарет, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння особі, яка не досягла 18-річного віку, тягне за собою накладення штрафу від 6800 до 13600 гривень.

Теги: Хорошів

Вчора

Сторінки:
Нагору