КВІ
П'ятниця
19
07:19

​На Житомирщині запрацював спортліцей, на який з обласного бюджету виділяли 10 мільйонів гривень

1 вересня у Бердичеві запрацював ліцей спортивного профілю, на створення якого з обласного бюджету виділяли 10 мільйонів гривень. У ліцеї навчатиметься 128 учнів, яких готуватимуть для забезпечення олімпійського резерву України.

Про це Суспільному розповіла директорка ліцею Лариса Тарнопольська. За її словами, навчатися в ліцеї будуть переважно ті діти, які раніше відвідували дитячі спортивні секції, клуби та школи:


"Ми працюватимемо над тим, щоб ті діти могли стати членами збірних команд різних рівнів. Основна мета – забезпечення олімпійського резерву України. З таких видів спорту: волейбол, футбол, хокей на траві, легка атлетика, художня гімнастика".


1 вересня на подвір’ї ліцею зібралися вихователі, вчителі та діти з батьками. Наталія Власенко, мама трьох дітей, прийшла підтримати старшого сина Максима, який навчатиметься у цьому спортивному закладі:


"Це наш перший рік. У нас великі сподівання на краще. Якщо не спробувати, то не знатимемо, як воно буде. Ми пробуємо. Треба все від життя брати".


Сам Максим Власенко спортом займається з 2 класу. Тепер навчатиметься хокею на траві. Хлопець каже, що це незвичайний вид спорту, про який мало знають, але йому це цікаво, і на перспективу такий вид спорту міг би стати його професією.


Ще одна вихованка ліцею Віолетта Парфенюк планує стати професійною футболісткою. За словами Віолетти, вона хоче, щоб це було не просто хобі, тому має бажання займатися футболом професійно і в подальшому грати в команді за якийсь клуб.


Тренуватися майбутні футболісти будуть на базі дитячо-юнацької спортивної школи, розповів Суспільному директор цієї школи Олександр Подгорчук:


"Дуже треба для такого навчального закладу зробити спортивне поле зі штучним покриттям стандартних розмірів. Це потрібно для учнів, адже тут зібрали кращих спортсменів області".


Підтримати учнів прийшла чемпіонка Європи з легкої атлетики Юлія Олішевська, котра принесла в створений у ліцеї інтерактивний Музей спорту частину своїх трофеїв:


"Думаю, що я не останній раз сюди приходжу. Хочу розповісти дітям про Олімпійські ігри: як доходити до високих результатів і що потрібно для цього зробити. Тут вчитимуться за таким графіком, що результат буде стовідсотковий. Треба набратися терпіння, почекати декілька років. Швидко доброго результату не буде. Думаю, за три роки ми аплодуватимемо новим чемпіонам".


Перший день навчання 128 вихованців Бердичівського спортивного ліцею провели на свіжому повітрі. Дітей познайомили з вчителями та з новою системою навчання.

Вчора

Сторінки:
Нагору