КВІ
Вівторок
16
09:28

​На Житомирщині засуджено вітчима, який кулаками побив малолітню падчерку

Ухвалено вирок 36-річному жителю Бердичівщини, який у жовтні цього року побив 8-річну падчерку. На ґрунті раптово виниклих неприязних відносин вітчим двічі вдарив дівчинку кулаком по обличчю та один раз по нозі, заподіявши їй тілесні ушкодження у вигляді синців і крововиливу у білковій оболонці ока. Дії чоловіка кваліфіковано за частиною 1 статті 125 Кримінального кодексу України.

Справа надійшла до суду 26.11.21 р. разом із клопотанням прокурора про розгляд у спрощеному провадженні без проведення судового засідання. До матеріалів було долучено заяву обвинуваченого, у якій він повідомив про визнання своєї вини та усіх інкримінованих обставин, а також надав згоду на розгляд справи у спрощеному порядку, вказавши, що ознайомлений із процедурою апеляційного оскарження.


Після вивчення обвинувального акта з доданими до нього матеріалами та перевірки обставин, які встановило досудове розслідування і які не оспорювалися сторонами, суд дійшов висновку, що винуватість чоловіка в умисному нанесенні малолітній потерпілій легких тілесних ушкоджень знайшла своє підтвердження.


За вчинення кримінального проступку щодо дитини, з якою перебуває у сімейних відносинах, вітчиму призначили громадські роботи на строк, наближений до верхньої межі, визначеної в санкції ч. 1 ст. 125 КК України. Суд зважив на те, що чоловік не працює, тож покарати його виправними роботами не є можливим. Також відомо, що влітку цього року він уже був судимий: побив свого знайомого, за що був покараний штрафом, який досі не сплатив.


Остаточне покарання за сукупністю двох вироків становить 150 годин громадських робіт і 850 гривень штрафу. Судове рішення набере законної сили після закінчення 30-денного строку на подання апеляційної скарги (якщо її не буде подано).

Вчора

Сторінки:
Нагору