КВІ
Субота
20
13:07

​На Житомирщині затримали банду вимагачів, які тероризували ​бізнесменів

Погрожуючи фізичною розправою та створюючи штучні конфлікти, вони вимагали у підприємців гроші. Під час проведення процесуальних заходів було задокументовано факт вимагання членами організованої злочинної групи коштів у бізнесмена.

При цьому у разі відмови фігуранти погрожували чоловікові фізичною розправою. Для «спокійного життя» підприємець мав передати вимагачам 100 тисяч гривень. А щоби останній не зміг звернутися до правоохоронців, змусили його написати розписку про повернення «боргу». Попередньо встановивши дату, час та місце зустрічі потерпілого з учасниками злочинного угрупування, поліцейські затримали їх.


У середу, 4 грудня, оперативники управління стратегічних розслідувань в Житомирській області Нацполіції, слідчі Новоград-Волинського відділу поліції за процесуального керівництва прокуратури району за участю роти спеціального призначення поліції області затримали трьох активних учасників злочинного угрупування.


З місця події правоохоронці вилучили 20 тисяч гривень, які потерпілий, побоюючись фізичної розправи, передав фігурантам як частину неіснуючого боргу. Наразі трьох фігурантів затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.


Вирішується питання щодо повідомлення їм підозри за ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України та обрання запобіжного заходу.

Вчора

Сторінки:
Нагору