БЕР
Вівторок
19
08:46

На Житомирщині затримали підозрюваних у вбивстві двох людей

7 липня в смт. Іршанську у лісовій гущавині було знайдено тіло жінки з явними ознаками насильницької смерті. Пізніше поліцейські виявили за місцем її проживання і труп співмешканця. Характер травм обох та загальні обставини вказували на вбивства. У ході першочергових дій оперативники кримінальної поліції ГУНП встановили причетність до злочину двох парубків. Вони затримані.

Повідомлення про виявлення тіла жінки надійшло до поліції після 10 години. Випадкові перехожі помітили її у лісовій гущавині неподалік дороги на в’їзді до селища.


- Наявні на тілі травми та інші обставини однозначно вказували на учинене кримінальне діяння. Поліцейські розпочали роботу з встановлення особи жінки, оскільки жодних документів при ній не було, - розповів начальник ГУНП Житомирської області Юрій Олійник.


Відтак на місці події працювали слідчо-оперативні групи Хорошівського відділення поліції та Головного управління Нацполіції в області. Під час першочергових дій було встановлено особу загиблої та місце її проживання – разом з співмешканцем у п’ятиповерхівці неподалік.


Квартира була зачинена, а під час опитування сусідів поліцейські з’ясували, що уже упродовж двох днів її господарів не видно. Під час візуального огляду через вікно в одній з кімнат оперативники помітили чоловіка, який лежав на ліжку без ознак життя. Згодом з’ясувалось, що це і був 60-річний власник квартири.


За фактом смерті обох було розпочато кримінальне провадження за ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.


- Упродовж цього ж дня поліцейські зібрали інформацію про загиблих, способу їх життя, кола спілкування. Провели подквартирний обхід місцевих мешканців. поспілкувались з родичами, задіяли інші заходи непублічного характеру. У результаті була встановлена причетність до вбивства двох парубків, 18 та 19 років, жителів цього ж селища. Їх затримано, проводяться слідчі дії, - повідомив керівник поліції області Юрій Олійник.


Попередньо встановлено, що уночі 5 липня молодики перебували у квартирі загиблих, де разом вживали спиртне. В якийсь момент між чоловіками виник конфлікт, у ході якого молодші задушили старшого. Свідком події стала 58-річна співмешканка, яку чекала та ж участь. Її тіло потім і знайшли у гущавині.


Обох парубків затримано у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі готують матеріали для оголошення підозри в учиненні умисного вбивства (ч. 2 ст. 115 ККУ) та обрання запобіжного заходу.


За умисне вбивство двох людей передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 10 до 15 років або довічне ув’язнення. Один із затриманих раніше уже притягувався до кримінальної відповідальності.

Вчора

Сторінки:
Нагору