БЕР
П'ятниця
29
00:16

​На Житомирщині затримали продавців амфетаміну, щомісячний прибуток яких складав близько 5 млн грн

1 липня детективи Слідчого управління ГУНП Житомирщини спільно зі співробітниками УСБУ в регіоні під процесуальним керівництвом обласної прокуратури припинили протиправну діяльність наркодилерів. Затримано 4 осіб та проведено низку обшуків.

Під час розслідування встановлено, що четверо жителів столиці та Київської області щонайменше з початку 2021 року налагодили процес виготовлення та розповсюдження психотропної речовини амфетаміну. Нарколабораторію ділки облаштували в напівзакинутій і зруйнованій будівлі у віддаленому селі Житомирщини. Свою злочинну діяльність члени групи максимально приховували від сторонніх очей.


Виготовлений продукт, готовий до вживання, відразу передавали довіреним дилерам для розповсюдженя у Києві та області. 1 липня правоохоронці затримали чотирьох учасників злочинної групи безпосередньо у нарколабораторії після виготовлення ними чергової оптової партії амфетаміну.


На місці слідчі поліції провели першочергові дії, у тому числі невідкладні обшуки у будівлі та транспортних засобах фігурантів кримінального провадження та виявили майже 15 л напівфабрикату амфетаміну та фенілнітропропілену (прекурсор, необхідний для виготовлення психотропних речовин), велику кількість хімічних речовин і прекурсорів для синтезу психотропів, лабораторне обладнання для виготовлення і фасування амфетаміну, систему відеонагляду та засоби зв’язку, чорнові записи.


Досудове розслідування проводиться за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.


Члени групи, 1991, 1988, 1980 та 1976 років народження, затримані у порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про оголошення їм підозр та обрання запобіжних заходів, а також накладення арештів на виявлені на місці події транспортні засоби.

Вчора

Сторінки:
Нагору