КВІ
Четвер
25
12:22

​На Житомирщині завершили розслідування поширення амфетаміну у промислових обсягах

29 червня до суду скеровано обвинувачення відносно трьох житомирян, членів злочинного угруповання наркоторговців, та їх пособника. Під час розслідування поліцейські зібрали докази майже 40 кримінальних діянь, учинених ними. Через рахунки, підконтрольні обвинуваченим, пройшло понад мільйона гривень. Наразі наркоторговцям загрожує до 15 років ув’язнення.

Злочинну групу викрили детективи Слідчого управління ГУНП спільно з співробітниками УСБУ в області під процесуальним керівництвом прокуратури регіону у листопаді минулого року. Активними учасниками групи були троє осіб: житомиряни, віком від 28 до 40 років, двоє чоловіків та жінка.


Вони організували процес виробництва у будинку, розташованому у Житомирському районі, та у гаражі на околиці міста Житомира. Усе необхідне замовляли через інтернет-ресурси та отримували через поштові сервіси. При цьому учасники групи чітко дотримувались суворих правил маскування та конспірації. Але завдяки у ході слідчо-розшукових заходів було викрито та задокументовано 37 епізодів кримінальних діянь.


Слідчі провели понад десятка обшуків у приміщеннях двох нарколабораторій, за місцями проживання фігурантів та у транспортних засобах. У результаті вилучено психотропний засіб у значних обсягах, обладнання та інгредієнти для його виготовлення, фасувальні заготовки та інші свідчення злочинних дій. Окрім Житомирщини, слідчі дії для документування протиправної діяльності проводились і на території міст Києва та Львова.


Поліцейські та співробітники УСБУ зафіксували неодноразові факти виготовлення амфетаміну для продажу, у тому числі оптовими партіями. За зібраними даними, щомісяця у лабораторіях продукувалось до півтора кілограма психотропної речовини.



Членам угруповання було оголошено про підозру у вчиненні низки кримінальних діянь, пов’язаних із незаконним обігом наркотичих та психотропних речовин.


29 червня, після завершення усіх призначених експертиз (а це близько півсотні досліджень) та інших слідчих дій, обвинувачення щодо трьох членів угруповання скеровано до суду. Їм інкримінується вчинення повторно у складі організованої групи:

- незаконного виготовлення, зберігання та перевезення з метою збуту та збут психотропних речовин (ч.3 ст. 307 ККУ);

- організації та утримання місця для незаконного виготовлення психотропних речовин (ч. 2 ст. 317 ККУ);

- незаконного придбання, зберігання та перевезення прекурсорів з метою їх використання для виготовлення психотропних речовин (ч.3 ст. 311 ККУ);

- використання коштів, здобутих від незаконного обігу психотропних речовин та прекурсорів (ч. 2 ст. 306 ККУ).


Також слідчі поліції висунули обвинувачення ще одному житомирянину у наданні приміщення для організації нелегального виготовлення психотропних речовин (ч. 1 ст. 317 ККУ).


Окрім того, відносно ще двох осіб, причетних до протиправної діяльності з виготовлення та поширення амфетаміну на території Житомирщини, було виділено окремі кримінальні провадження. Обвинувальний акт відносно одного з них уже скеровано до суду.


За сукупністю названих кримінальних діянь обвинуваченим загрожує від 4 до 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Вчора

Сторінки:
Нагору