БЕР
П'ятниця
29
10:14

​На Житомирщині завершився регіональний конкурс юних піаністів ім. С. Ріхтера

На батьківщині відомого піаніста Святослава Ріхтера відбувся конкурс юних піаністів.

У ньому взяли участь близько 30 конкурсантів з 10 обласних центрів України. Шість юних піаністів представили місто Житомир. Також були учасники з Києва, Харкова, Одеси, Рівного, Тернополя, Ужгорода, Херсона, Хмельницького та Черкас.


Учасники представляли усі рівні закладів спеціалізованої мистецької освіти: більше третини є вихованцями музичних шкіл і шкіл мистецтв, багато студентів музичних коледжів. Є також учні музичного ліцею та слухачі музичної академії.


Тож, після оголошення результатів конкурсу жителів Житомирщини запрошуємо на гала концерт та нагородження переможців, який відбудеться у Житомирській обласній філармонії ім. С. Ріхтера 20 березня, початок о 18:30.


Довідково. Востаннє конкурс юних піаністів імені Святослава Ріхтера пройшов у Житомирі у березні 2017 року. Потім була вимушена перерва через карантинні обмеження внаслідок пандемії Covid-19. Цьогоріч мистецький проєкт відроджується у новому статусі Відкритого регіонального конкурсу юних піаністів імені Святослава Ріхтера на батьківщині видатного музиканта. На тлі трагічних подій повномасштабної війни в Україні його пріоритетне завдання – пошук та підтримка юних талантів, здатних продовжити кращі традиції національної фортепіанної школи задля забезпечення сталого розвитку нашої держави та її європейського вибору. Про це повідомляє директорка Житомирського музичного фахового коледжу ім. В. С. Косенка Житомирської обласної ради Ганна Бродська.

Вчора

Сторінки:
Нагору