БЕР
П'ятниця
29
09:09

​На Житомирщині знову садили «журналістський» ліс

Нову, уже 8-у ділянку «журналістського» лісу висадили представники засобів масової інформації разом з лісівниками на Житомирщині.

Таким чином мас-медійники щороку долучаються до вкрай важливої, на їх думку, справи: примноження зелених багатств нашого краю. Нині вони можуть похвалитися «шматочками» лісу, створеного їх руками в Любарському, Новоград-Волинському, Овруцькому, Олевському, Народицькому районах.


«Лісівники ж такій ініціативі лише раді, - запевняє начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Андрій Курінський. – Кожен може спробувати себе у ролі садівника лісу, ближче познайомитися з особливостями цієї професії, зі здобутками та проблемами лісової галузі області».


Садити лісові культури цього року журналістам довелося в дещо незвичних умовах. Підготовлена ділянка розміщена в пониженій місцевості, та ще й до того напередодні пройшли рясні дощі. Отож звичні рядочки виявилися надто перезволоженими. Розгубленості гостей зарадили лісівники: в таких випадках садіння проводиться не в дно борозни, а в пласт. І робота закипіла.


Цьогоріч до заходу долучилися рятувальники: заступник начальника управління з реагування на надзвичайні ситуації УДСНС в Житомирській області Олег Держанівський з представником прес-служби установи запевнили, що їм до душі садити дерева, хоча, звісно, готові і рятувати їх в разі необхідності.


«Ми створюємо культури сосни звичайної на неугіддях, - пояснив Василь Зарічний, в.о. директора Житомирського військового лісгоспу, на території якого й проводився захід. – Раніше тут був сінокіс. Нині потреба у ньому відпала, так як господарство не користується гужовим транспортом. Тепер тут буде ліс, і чим більше його буде поблизу обласного центру - тим краще.»


«Приємно, що кожного року до створення «журналістського» лісу приєднуються нові садівники, - ділиться враженнями постійний учасник заходу, представник інтернет-видання «Журнал Житомира», Сергій Харчук. – Добре і те, що частина учасників залишаються вірними традиції щовесни на один день залишити своє звичне робоче місце і взяти до рук меч Колесова або саджанець.»


«Такими темпами незабаром створимо «журналістське» лісництво,» - жартують колеги Сергія.

Вчора

Сторінки:
Нагору