КВІ
Четвер
25
18:28

​На Звягельщині поліцейські перевіряють умови проживання родин зі складними життєвими обставинами

28 вересня ювенальні інспектори відділу поліцейської діяльності №1 (м. Баранівки) Новоград-Волинського райвідділу спільно з рятувальниками та соціальними працівниками провели рейд на території Баранівської громади. Вони відвідали родини, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Проводячи профілактичну роботу, рейдові групи перевірили близько десятка сімей, в яких виховуються діти та які потребують постійного моніторингу ситуації.


Поліцейські та рятувальники обстежили приватні будинки, де є пічне опалення, роз’яснили дорослим правила безпечної поведінки, а також необхідність дотримання заходів пожежної безпеки.


Спільно із працівниками служби у справах дітей Баранівської міської ради правоохоронці перевірили, чи створені належні умови проживання для дітей і чи забезпечена малеча харчовими продуктами. Водночас поліцейські нагадали дорослим про відповідальність за вчинення домашнього насильства, закликали до сумлінного батьківства та неприпустимість зловживання алкоголем.


Під час відвідування однієї з багатодітних родин правоохоронці виявили явний недогляд за дітьми. 40-річна жінка має на вихованні 4 дітей, віком від 2 до 14 років. У будинку застали безлад, антисанітарію та відсутність їжі.


Тож з матір’ю інспектори провели профілактичну бесіду та склали відносно неї адміністративний протокол за ч. 1 ст. 184 (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей) КУпАП. Нині матеріали скеровані до суду для прийняття відповідного рішення.


Правоохоронці і надалі проводитимуть подібні рейди. Насамперед мета таких заходів – захист дітей від безоглядності та турбота про покращення умов, в яких вони зростають.

Сторінки:
Нагору