КВІ
Вівторок
16
17:19

​Начальник Бердичівської районної військової адміністрації взяла участь у молитовному сніданку

Сьогодні скорботна дата – День вшанування пам’яті Жертв Голокосту в Бердичеві. Адже саме в ніч з 14 на 15 вересня 1941 року під час окупації Бердичева німецькими загарбниками, було жорстоко і безжально знищено 12 000 мирних жителів єврейської національності. Саме тому у цей день в Бердичеві священнослужителі різних релігійних конфесій спільно з представниками влади провели молитовний сніданок.

На заході звучали слова молитви від Пастора Церкви Різдва Христового Петра Стахова, Благочинного Бердичівського округу Православної Церкви України Житомирської єпархії, настоятеля свято-Преображенського храму отця Євгенія Шимченко, настоятеля Бердичівської парафії Української Греко-католицької церкви отця Романа Назара, Пастора Церкви Євангельських християн-баптистів Леоніда Богуна та інших духовних осіб.


З представників влади були присутні начальник Бердичівської районної військової адміністрації Людмила Димидюк, голова Бердичівської районної ради Олександр Балянов та Бердичівський міський голова Сергій Орлюк, депутати міської та районної ради. Почесним гостем молитовного сніданку став Єпископ Київсько-Житомирської дієцезії в Україні, голова ради церков Житомирської області – Віталій Кривицький.


Під час проведення молитовного сніданку присутні згадали пам'ять жертв Голососту, та помолилися за мир в Україні, за перемогу та за краще майбутнє і розвиток нашої держави.


Начальник Бердичівської районної військової адміністрації Людмила Димидюк наголосила на важливості проведення таких заходів, подякувавши за запрошення.


«Минуле та сьогодення тісно сплітаються між собою. Попри криваві сторінки історії, що навічно мали стати пересторогою для усього людства, просто зараз страшна трагедія Голокосту повторюється жахливими подіями в Маріуполі, Бучі, Ірпені та багатьох інших містах та селах України. Сьогодні за одним столом у неформальній обстановці зібралися зовсім різні люди: представники духовенства, влади, бізнесу та громадськості. Зібралися, щоб разом обговорити те, що найбільше турбує кожного з нас. Питання миру та Перемоги над ворогом. Зараз, коли Збройні сили України стрімко йдуть уперед, звільнюючи один за одним населені пункти на Сході і Півдні, що були окуповані ворогом, наша спільна молитва - це те, чим ми можемо у першу чергу допомогти нашим військовим. Адже війна йде і на духовному фронті, де кожна молитва, кожне звернення до Бога з проханням вберегти і захистити, вже є зброєю. Вже є тим щитом, який у мить небезпеки закриє солдата від кулі та снаряду. Дякую за зустріч та за можливість почути один одного. Маємо єднатися, і працювати на Перемогу. Кожен з присутніх тут тримає свій фронт: економічний, духовний,культурний чи будь-який інший. Зараз немає неважливих речей. Є те, що дозволяє нам гуртуватися і триматися разом, наближаючи Перемогу України» - зазначила Людмила Димидюк за результатами проведення молитовного сніданку.

Вчора

Сторінки:
Нагору