БЕР
Четвер
28
23:00

​Понад 40 виїздів на ліквідацію наслідків різного роду надзвичайних подій здійснили рятувальники Житомирського регіону упродовж минулого тижня

У період з 21 по 27 листопада підрозділами Головного управління ДСНС області здійснено 44 виїзди для надання допомоги населенню та ліквідації наслідків надзвичайних подій. Трьох осіб вдалося врятувати, проте, на жаль, під дією різних факторів дві людини загинули.

Зокрема, упродовж минулого тижня вогнеборці ліквідували 27 пожеж в області, під час однієї з них сталася трагедія – загинула людина. Так, у с. Нова Котельня Бердичівського району через необережність під час куріння загорівся дерев’яний дім. У ньому рятувальники виявили тіло чоловіка без ознак життя.


Також у Бердичівському районі в с. Бенедівка прибирання на території домоволодіння дорого обійшлося господарю. Чоловік позрізав аварійні дерева, позгрібав сухостій та вирішив спалити. Того дня якраз спостерігалися сильні пориви вітру в районі. Не встиг господар відвести погляд від багаття, як вогонь уже перекинувся на дах будинку, збудованого буквально за метрів п’ять від місця згарища. Уникнути пошкоджень оселі від вогню не вдалося – адже згорів дах будинку.


Крім того, упродовж зазначеного періоду підрозділи ДСНС області 12 разів виїжджали для проведення аварійно-рятувальних робіт, надання допомоги населенню та іншим службам. Так, п’ять разів відкривали двері помешкань, власники яких потребували допомоги. Один раз виїжджали на знезараження об’єктів інфраструктури та ще чотири рази реагували на інші повідомлення.


Група піротехнічних робіт ГУ ДСНС у Житомирській області знищила протягом тижня 36 вибухонебезпечних предметів часів минулих війн. Левову частку боєприпасів виявлено в Бердичівському районі. Зокрема, 22 листопада піротехніки ДСНС знищили 26 підозрілих знахідок. Це шукачі металу в с. Дубова відкопали осколочні авіаційні бомби.


Крім того, фахівці ДСНС продовжують нагадувати населенню правила пожежної безпеки в опалювальний період. Щоб уберегтися від біди варто дотримуватися декількох простих правил. Зокрема, не використовуйте для обігріву приміщень несертифіковані та саморобні нагрівальні прилади. Намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності. Не дозволяйте дітям бавитися із сірниками й запальничками та вважати їх іграшками. Підтримуйте в належному стані елементи пічного опалення упродовж усього року.

Сторінки:
Нагору