БЕР
Вівторок
19
04:45

​Сергій Сухомлин: Наші головні завдання - вчасно відкрити усі загальноосвітні заклади; школи мають бути безпечними для учнів

На цьому наголосив міський голова Сергій Сухомлин, відкриваючи нараду з директорами загальноосвітніх закладів Житомирської міської ОТГ, яка відбулася 5 серпня у сесійній залі міської ради.

«Ми повинні зробити усе, щоб наші школи 1 вересня відкрилися та діти своєчасно пішли на навчання. Важливою складовою організації навчального процесу є здоров’я усіх його учасників, у першу чергу, учнів та педагогів. Тому є необхідність усім працівникам освітніх закладів Житомирської міської об’єднаної територіальної громади пройти тестування на COVID-19. Маємо бути впевненими, що наші школи відкриваються безпечними для дітей», - зазначив міський голова.


Під час наради її учасники обговорили актуальні питання щодо особливостей організації навчального процесу у загальноосвітніх закладах Житомирської міської ОТГ з 1 вересня.


«Наразі маємо усі тенденції щодо збереження тієї «зони» (відповідно до нормативів МОЗ України), яка дозволяє нам відновити освітній процес в закладах загальної середньої освіти і традиційно його розпочати 1 вересня", – сказала заступниця директора департаменту освіти міської ради Раїса Кошевич.


Нагадаємо, на сайті Міністерства освіти і науки України 5 серпня 2020 року були оприлюднені відповідні рекомендації для початку навчального року в загальноосвітніх закладах.


Також на позачерговому засіданні виконавчого комітету міської ради планують розглянути проєкт рішення про проведення обов'язкових попередніх та періодичних профілактичних медичних оглядів працівників освітніх закладів Житомирської міської ОТГ відповідно до вимог чинного законодавства щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. П.3 проєкту рішення передбачено: "Управлінню охорони здоров’я Житомирської міської ради здійснювати фінансування витрат, пов’язаних з проведенням обов'язкових медичних оглядів працівників навчальних закладів Житомирської міської об’єднаної територіальної громади, відповідно до кількості проведених лікарнями профілактичних оглядів".

Вчора

Сторінки:
Нагору