БЕР
П'ятниця
29
15:53

​Наталія Остапченко: Під час сесії обласної ради прийнято надважливе для області рішення щодо придбання лінійного прискорювача для онкодиспансеру

Про це розповіла перша заступниця голови Житомирської облдержадміністрації Наталія Остапченко.

Відповідне рішення було ухвалене під час 5-ї сесії Житомирської обласної ради VIII скликання відповідно до проєкту рішення «Про доцільність здійснення державно-приватного партнерства у формі концесії», за яке проголосували 58 обласних депутатів із 59 присутніх.


Наталія Остапченко зазначила, що це рішення доленосне, адже лінійний прискорювач дозволить лікувати пацієнтів з онкологічними хворобами надсучасним та ефективним методом.


«Лінійний прискорювач потрібен саме для лікування людей з онкологічними захворюваннями. Наразі жителям області доводиться їздити до інших міст на променеву терапію. Це надважливе рішення для Житомирщини, жителі якої чи не найбільше постраждали від аварії на ЧАЕС», — наголосила перша заступниця голови ОДА.


Вона додала, що реалізація даного проєкту є досить тривалою, однак Житомирська облдержадміністрація докладатиме максимум зусиль, аби лінійний прискорювач з’явився в Житомирській області якомога скоріше.


Наталія Остапченко також нагадала, що у 2021 році до переліку об’єктів програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» включено проведення реконструкції у Житомирі обласного онкодиспансеру.

Сторінки:
Нагору