БЕР
П'ятниця
29
11:01

​Наталія Остапченко закликала освітян Житомирської області вакцинуватися проти COVID-19. ВІДЕО

Сьогодні, 30 липня, перша заступниця голови Житомирської облдержадміністрації Наталія Остапченко звернулася до керівників закладів освіти області щодо необхідності вакцинуватися проти коронавірусної інфекції.

«Вже за місяць розпочнеться новий навчальний рік. В умовах карантину через поширення в Україні коронавірусної інфекції COVID-19 освітній процес має бути організовано з дотриманням усіх санітарно-епідемічних вимог та профілактичних заходів. Наголошує ще раз, що найкращою профілактикою захворювання та запобігання нових смертей на коронавірус є вакцинація. Це найважливіший та найдієвіший інструмент боротьби з пандемією», – зазначила Наталія Остапченко.


Заступниця голови ОДА нагадала, що 28 липня Кабінет Міністрів України ухвалив зміни до постанови № 1236 від 09 грудня 2020 року, якими передбачено, що у разі посилення карантину, зокрема переходу області до жовтого, помаранчевого чи червоного карантинного рівня епідемічної безпеки для роботи навчального закладу потрібно мати мінімум 80% повністю вакцинованого персоналу.


«Тільки так освітяни знову зможуть повернутися до звичного режиму роботи, а учні – до очного, а не дистанційного навчання!» – наголосила Наталія Остапченко.


Заступниця голови ОДА також повідомила, що вакцинація працівників закладів освіти проводиться організовано, мобільними бригадами з імунізації.

Вчора

Сторінки:
Нагору