БЕР
П'ятниця
29
14:49

​Неподалік Житомира діє православний табір для знедолених дітей. ФОТО

Розпочалася друга зміна в таборі "Віра, Надія, Любов", який організувала Житомирська єпархія Української Православної Церкви, з ініціативи митрополита Житомирського та Новоград-Волинського Никодима.

Активно відпочивати в мальовничому куточку Полісся, брати участь у паломницьких поїздках та різноманітних екскурсіях, пізнавати Слово Боже і традиційні православні цінності мають змогу найбільш незахищені представники юного покоління - діти-сироти та діти із малозабезпечених сімей. Чималі зусилля для організації та проведення дитячого відпочинку приклав благочинний Житомирського району протоієрей Димитрій Новіцький.

Дану соціальну роботу Житомирська єпархія проводить понад 10 років. Щорічно проходить великий благодійний вечір колядок в обласному центрі та відповідні заходи в районах. Підтримує ініціативу керівництво області та управління культури Житомирської облдержадміністрації, а також небайдужі меценати.

На даному вечорі глядачі спільно з духовенством збирають кошти для літнього відпочинку знедолених дітей. Долучаються до доброчинності юні артисти - вихованці Житомирської дитячої громадської організації "Все робимо самі" та відомі українські виконавці. У різні роки на сцену вечора колядок виходили знаменитий кобзар, переможець першого фестивалю "Червона рута" Василь Жданкін, оперна діва України Олена Гребенюк, серед гостей були і знамениті уродженці Житомирщини - легенда української пісні Ніна Матвієнко та "золотий голос України" Павло Мрежук.


Постійними учасниками благодійного заходу є відомі в Україні та за її межами артисти - наші земляки - знаменита на весь світ Академічна хорова капела "Орея" під керівництвом відомого хормейстра, диригента, вокального викладача Олександра Вацека; переможець популярних телешоу "Голос країни" та "Співай як зірка" Артем Кондратюк; засновник та незмінний керівник ВІА "Древляни" Юрій Градовський, популярна співачка Лєна Дарк, бандуристка Світлана Ніконорова. У витоків вечора колядок як співорганізатор та ведучий стояв відомий автор та виконавець, педагог Володимир Шинкарук, справу батька продовжила популярна українська співачка Ірина Шинкарук.


До речі, малою Батьківщиною співака Артема Кондратюка є містечко Озерне неподалік Житомира, і артист є прихожанином храму в честь Вокресіння Словущого.


Саме в цьому мальовничому куточку було збудовано і цьогоріч освячено будинок, де відтепер розташовується православний табір. Нещодавно Артем Кондратюк побував у гостях у вихованців табору, подарувавши свої пісні та розповівши про власний шлях до втілення мрії.


Співак побачив, як живуть діти, а вони в таборі мають змогу проживати в гарних умовах на природі, якісно харчуватися, а найголовніше - мати щоденний насичений графік. Кожного дня у таборі знаходиться священик. Діти звершують піші походи до джерела святого Миколая, для них проводять інструктаж представники правоохоронних органів, а також - інші цікаві бесіди. Хлопчаки та дівчата відвідують унікальний Житомирський музей космонавтики ім. С.П. Корольова, Житомирський маслозавод "Рудь", де можуть досхочу поласували смачним морозивом, Свято-Анастасіївський монастир, а також розважально-оздоровчий аквапарк. Окрім цього, кожного дня діти мають можливість розважатись, грати у цікаві спортивні ігри, мати корисне спілкування між собою та із духовенством. У воскресний день усі відвідують Богослужіння та причащаються.

Сторінки:
Нагору