КВІ
Четвер
25
12:02

​Новий рік в умовах війни: у Житомирській міськраді розповіли як вітатимуть дітей та хто отримає новорічні подарунки

30 листопада виконком Житомирської міськради проголосував за проєкт рішення, у якому розписано програму привітань дітей громади з новорічними святами в умовах воєнного стану. Також на засіданні виконкому розповіли, кому саме з дітей громади цьогоріч вручатимуть подарунки, закуплені коштом міського бюджету.

Перед початком розгляду питання Житомирський міський голова Сергій Сухомлин сказав, що громада, фактично, відмовилася від масових заходів зі святкування Нового року в умовах війни, однак для дітей свято все ж має бути.


"Ми не маємо права забирати в дітей свято, тому хочемо зробити святкування таким чином, щоб і діти отримали задоволення, і ворогу ми показали, що життя продовжується, і ми не боїмося", – сказав Сергій Сухомлин.


Очільниця управління культури Житомирської міськради Ілона Колодій розповіла, що для дітей організують святкові вітання.


"Привітання дітей будуть проходити з третього грудня 2022 року по п'яте січня 2023 року. Планується робота майстерні Святого Миколая на базі структурного підрозділу "Дім української культури" Палац культури міської ради. А саме: шостого, 19 та 23 грудня 2022 року та п'ятого січня 2023 року. Резиденція Святого Миколая працюватиме на території КП "Парк" Житомирської міськради з третього по 25 грудня лише у вихідні дні з 12.00 до 16.00. Також на базі міського Палацу культури з 19 по 23 грудня та з 26 по 30 грудня йтиме музична казка "Країна веселих нот", – поінформувала Ілона Колодій.


За її словами, 29 листопада відбувся третій етап торгів по закупівлі новорічних подарунків на суму один мільйон 104 тисячі 895 гривень.


"Загалом, це 21 692 подарунки, – каже очільниця управління культури. – Безпосередньо ми будемо вітати дітей перших-четвертих класів, також вихованців дитсадків та незахищені категорій дітей – будинки сімейного типу, школи".


"Тобто, фактично, всі діти у місті отримають подарунки. Прохання до членів виконкому і депутатів міської ради долучитися і допомогти організувати видачу цих подарунків дітям Житомирської громади. У нас ще є багато дітей, які переїхали в Житомир і мають статус переселенців, їх теж маємо привітати", – сказав Сергій Сухомлин.

Вчора

Сторінки:
Нагору