КВІ
П'ятниця
26
01:32

​Новоград-Волинські поліцейські виявили у сімейного дебошира посіви конопель

1 червня до звягельських правоохоронців надійшло телефонне повідомлення про вчинення домашнього насильства. Працівники сектору реагування Новоград-Волинського райвідділу поліції, з’ясовуючи обставини на місці події, виявили ще й ділянку з рослинами конопель. Нині за даним фактом розпочато кримінальне провадження.

Як з’ясувалось, цього дня 53-річний житель райцентру вчинив вдома сварку та не пускав до будинку свою матір. Поліцейські вгамували чоловіка. А під час спілкування з родиною та сусідами з’ясували, що чоловік ще й вирощує на присадибній ділянці нарковмісні рослини.


На грядках поліцейські виявили 410 кущів рослин, ймовірно конопель. Також за місцем проживання чоловіка були кілька вже підсушених рослин. Відтак працівники слідчо-оперативної групи райвідділу задокументували всі обставини. Все виявлене поліцейські вилучили та направили на експертне дослідження до Житомирського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.

Відносно чоловіка поліцейські склали матеріали про адміністративне правопорушення за ст. 173-2 (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) КУпАП.


Також слідчими розпочато кримінальне провадження ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) КК України.


Нагадаємо, що відповідно до чинного законодавства незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості 500 і більше рослин чи конопель у кількості 50 і більше рослин караються позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

Вчора

Сторінки:
Нагору