КВІ
П'ятниця
19
00:24

​Олександр Федько: Збереження екосистеми Житомирщини та людських життів – наша спільна відповідальність

На Житомирщині розпочався сезон підвищеної пожежної небезпеки. За інформацією Головного управління ДСНС України у Житомирській області, протягом останніх тижнів спостерігається стрімке збільшення кількості пожеж в екосистемах області. За два тижні їх кількість зросла у понад 2 рази: станом на 31 березня поточного року було зафіксовано 53 пожежі, а станом на 12 квітня – 137.

Заступник голови Житомирської ОДА з питань взаємодії з правоохоронними органами Олександр Федько повідомив, що місцевим органам влади необхідно створити робочі групи для запобігання виникненню пожеж на території громад, забезпечення постійного моніторингу стану протипожежної безпеки та створення відповідних захисних мінералізованих смуг у прилеглих до лісів населених пунктах.


Відповідне протокольне рішення за результатами позачергового засідання обласної комісії з питань ТЕБ та НС вже направлено керівникам громад.


«Окремо звертаюся до жителів Житомирщини: будьте відповідальними та не наражайте на небезпеку себе та оточуючих, не спалюйте суху рослинність та побутове сміття! Збереження екосистеми Житомирщини та людських життів – наша спільна відповідальність», – наголосив Олександр Федько.


Нагадаємо, що нещодавно парламент прийняв закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту лісів, запобігання пожежам на землях лісового та водного фонду, торфовищах та на землях інших категорій», який дозволить протистояти загорянню на природних територіях. Законом заборонено випалювання сухої рослинності у прибережно-захисних зонах: уздовж річок, навколо водойм та на островах; уздовж морів, морських заток і лиманів та на островах у внутрішніх морських водах.

Вчора

Сторінки:
Нагору