БЕР
П'ятниця
29
03:34

Організатору та трьом його спільникам повідомлено про підозру у незаконному збуті наркотичних засобів ув’язненим

У четвер, 23 липня 2020 року, за погодженням із Бердичівською місцевою прокуратурою, чотирьом особам повідомлено про підозру у незаконному придбанні, зберіганні, перевезенні з метою збуту та незаконному збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі.

Зокрема, організатора протиправної діяльності підозрюють у скоєнні злочину за ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 307 КК України. Трьом його спільникам інкримінують злочин за ч. 2 ст. 307 КК України.


Організатором налагодження збуту наркотичних засобів до місць позбавлення волі є 37-річний житель міста Житомира, неодноразово судимий (за грабіж та зберігання наркотичних засобів), який на даний час відбуває покарання у виправній колонії.

Його спільники – двоє раніше судимі жителі міста Бердичева, 1953 та 1990 років народження, а також раніше судимий житель міста Житомира, 1985 року народження.


Як повідомлялося раніше, 22.07.2020 в одній із виправних колоній, де відбуває покарання організатор, а також за місцем проживання підозрюваних у Бердичеві, Житомирі та Житомирському районі слідчими Бердичівського відділу поліції спільно із співробітниками Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України та оперативними працівниками виправної колонії проведено низку обшуків.


Під час обшуків виявлено та вилучено суху подрібнену рослинну масу, схожу на наркотичний засіб канабіс, предмет, схожий на вогнепальну зброю (пістолет), предмет для відстрілу гумових куль, банківські картки, на які одержували гроші за збут наркотичних засобів, 30 тис грн готівкових коштів, 19 мобільних телефонів та сім карток мобільних операторів, за допомогою яких члени групи спілкувалися.

Досудове розслідування проводить Бердичівський відділ поліції, за процесуального керівництва Бердичівської місцевої прокуратури.


Наразі готується клопотання про обрання фігурантам справи запобіжного заходу. Процесуальний прокурор наполягатиме на обранні запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Вчора

Сторінки:
Нагору