БЕР
Четвер
28
13:09

​Осінній призов на Житомирщині: 520 чоловіків підуть служити

4 жовтня у Житомирі до обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки прибули перших 105 призовників, які 6 жовтня відправляться на службу до лав Збройних сил України та інших військових формувань. Про це Суспільному розповів заступник військового комісара області Олексій Бєланов. За його словами, під час осіннього призову на строкову службу підуть 520 чоловіків Житомирщини.

"Більшість піде служити до Збройних сил України, але є призовники, які служитимуть в прикордонній службі, Національній гвардії України та Державній службі спеціального транспорту, – каже Олексій Бєланов. – Розподіл відбувається за екстериторіальним принципом комплектування, тобто всі юнаки йдуть на службу поза межами Житомирської області. Відправки починаються з 6 жовтня і триватимуть до 16 грудня. Відповідно до Указу Президента, жоден строковик на потрапить в зону проведення Операції об'єднаних сил".


Максим Поліщук приїхав до обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки з села Пилиповичі Новоград-Волинського району. Призовник розповів, що він, як і старший брат, буде служити у Державній прикордонній службі України.


"Повістка прийшла тиждень тому, – каже Максим Поліщук. – Батьки і всі родичі не зраділи. За станом здоров'я в мене все добре. Куди повезуть, туди і буде, але хотілося б на кордон між Польщею й Україною".


Андрій Хоцінський 6 жовтня відправиться на строкову службу до Національної гвардії України.


"У мене і батьки також були в Національній гвардії, – каже Андрій Хоцінський. – Це мені більше підходить і за структурою, і за формою. Я ще в підлітковому віці вирішив, що піду в армію".


Голова обласної військово-лікарської комісії Іван Швець розповів, що під час цьогорічного призову близько 40% чоловіків за станом здоров'я визнали непридатними для строкової служби.


"Відсоток росте з кожним роком, – каже Іван Швець. – Особливо це стосується жителів районів, які заражені радіоактивними відходами після аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Частіше всього в юнаків проблеми з дихальною та серцево-судинною системою, плоскостопість та остеохондрози".


Призовник Едуард Васильчук має бажання служити.


"Якось вдома не хочеться сидіти, вчитися теж не хочу, – каже Едуард Васильчук. – Хочу піти, відслужити, щоб поважали, а не тікати, як інші втікають".

Вчора

Сторінки:
Нагору