КВІ
Четвер
18
12:06

​Овруцькі рятувальники навчають населення безпечно опалювати власні оселі

Під час похолодання різко зростають кількість і загроза виникнення пожеж через необережне використання електрообігрівачів та опалювальних печей, їхню несправність, короткі замикання внаслідок перевантаження електромереж тощо.

Минулого опалювального сезону в області сталося понад 2,5 тис. пожеж, на яких загинуло 55 осіб, з них двоє дітей. З початком цього опалювального сезону на території Житомирщини вже почастішали пожежі із зазначених причини. Аби не допустити збільшення сумної статистики, рятувальники посилюють роз’яснювальну роботу серед населення.


Зокрема, 22 жовтня фахівці ДСНС провели пожежно-профілактичне відпрацювання м.Овруч. На території Овруцького району упродовж осіннього періоду вже виникла одна пожежа через порушення вимог пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення.


Враховуючи епідеміологічну ситуацію в країні, рятувальники проводили зазначену роботу на вулиці, з дотриманням маскового режиму та на безпечній відстані.


Під час особистого спілкування з населенням фахівці ДСНС звернули увагу на стан електропроводки в будинках, справність і правильну експлуатацію опалювальних побутових електроприладів. Також рятувальники роз’яснювали громадянам, що перед початком опалювального сезону обов’язково треба перевіряти чи нема в пічках тріщин або щілин. Якщо є, то їх необхідно замастити глиною. Підлога перед піччю повинна бути захищена металевим листом. Ні в якому разі не можна сушити речі над плитами, адже в будь-яку мить вони можуть загорітися.


Окремо рятувальники нагадували батькам про безпеку дітей. Під час обігріву приміщення малеча постійно повинна перебувати під наглядом дорослих.


Аби щоб зменшити контакт з людьми, але все ж таки донести таку важливу для них інформацію, організатори заходу кидали у поштові скриньки та розклеювали на будинкових дошках оголошень листівки та пам’ятки з правилами безпечного поводження у побуті на вулиці.

Вчора

Сторінки:
Нагору