КВІ
Четвер
18
12:51

​«Паливна справа» в Бердичеві: серед підозрюваних – черговий посадовець

Іще одному посадовцю міськради обрано запобіжний захід за підозрою у причетності до розтрати дизельного палива територіальної громади. До заступника Бердичівського міського голови на два місяці застосовано особисте зобов’язання, а до 18.10.22 згідно з ухвалою суду він також відсторонений від посади.

За даними досудового розслідування, у березні цього року підозрюваний, який тоді очолював управління ЖКГ у міській раді, вступив у злочинну змову із першим заступником міського голови та керівником МКАРСу, спрямовану на незаконне заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем. Ідеться про понад 82 т дизпалива, призначеного для задоволення потреб місцевої громади в умовах воєнного стану. Кримінальне провадження порушено за ознаками злочину, передбаченого частиною 5 статті 191 КК України, слідство триває.


Цими днями суд задовольнив два клопотання поліції про відсторонення заступника мера від посади та обрання йому запобіжного заходу. Відтак, до 23 листопада 2022 року підозрюваний має обов’язок за першим викликом прибувати до слідчого, прокурора чи суду; не залишати Бердичів без їхнього дозволу; повідомляти слідчого, прокурора чи суд (залежно від стадії провадження) про зміну свого місця проживання, а також утримуватись від спілкування з фігурантами цієї справи і низкою інших посадовців, включаючи міського голову.


Контроль за виконанням цих обов’язків покладено на правоохоронців. У разі порушення, запобіжний захід може бути змінено судом на жорсткіший.

Вчора

Сторінки:
Нагору