БЕР
Четвер
28
23:06

​П'яний житомирянин в Києві забив до смерті друга

Затриманий перебуває під вартою. За скоєне йому загрожує до десяти років тюремного ув’язнення.

До чергової частини столичної поліції звернулася жінка з повідомленням про те, що у квартирі на вулиці Доброхотова вона виявила мертвим свого сина. На місце події виїхали слідчо-оперативні групи Головного та районного управлінь та швидка медична допомога.


Як розповів начальник Святошинського управління поліції Сергій Чернишев, лікарі виявили на тілі 42-річного чоловіка численні синці та забої й констатували смерть, попередньо – внаслідок закритої травми грудної клітини та голови. Правоохоронці опитали заявницю та встановили, що напередодні її син на вулиці розпивав із друзями алкогольні напої.


«У ході розпивання спритного між двома товаришами виник конфлікт, який переріс у бійку. Від численних ударів по голові та тулубу один із опонентів впав на землю. Далі компанія розійшлася по домівках, побитий чоловік повернувся додому та ліг спати, а вранці мати знайшла його мертвим. У подальшому ми встановили особу зловмисника та затримали його у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ним виявився раніше не судимий 40-річний уродженець Житомирської області, який у скоєному зізнався», - зазначив начальник управління поліції.


Слідчим відділом Святошинського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого) Кримінального кодексу України. Зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні злочину, а суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає до десяти років позбавлення волі.

Сторінки:
Нагору