БЕР
Четвер
28
12:26

​П'ята річниця пожежі на нафтобазі “БРСМ-нафта”: житомирські вогнеборці запам'ятали її на все життя...

Вже минуло 5 років від дня, коли виникла одна з наймасштабніших пожеж в Україні за часи незалежності. 8 червня на території Васильківського району, що на Київщині, сталось загоряння нафтопродуктів із подальшими вибухами на нафтобазі. Внаслідок цієї надзвичайної події 6 чоловік загинуло, 15 – постраждало. Розслідування причин триває досі.

Одним з бійців того фронту був Володимир Нечега. Тоді ще підполковник, заступник начальника Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Житомирській області. Навіть вогнеборець зі стажем, який ліквідовував за своє життя сотні пожеж, був шокований. Із сумом згадує: «Такого за час своєї служби я ще не бачив». Та й серед п’яти сотень колег, з якими довелось пліч-о-пліч працювати, також не зустрічалось бійців, які б боролись з подібним жахом. По телевізору вже всі бачили новини про ту пожежу і загальне уявлення було, звичайно. Однак чим ближче було до пункту призначення – тим страшніше. Стовп диму виднівся ще за багато-багато кілометрів до під’їзду. Ось тоді у хлопців і пройшов мороз по шкірі. Вони зрозуміли, що їдуть далеко не на прогулянку. Майже тиждень житомиряни боролось з пожежею і врешті-решт виграли той бій.


П’ять років минуло і тепер він уже полковник та очолює Аварійно-рятувальний загін. Надзвичайні події виникають щоденно, але полум’яна нафтобаза час-від-часу являється перед очима. Найголовніше, що усвідомив – рідних та близьких не варто накручувати телефонними дзвінками з місць надзвичайних подій. Достатньо заспокоїти їх простим – «У мене все нормально».


За проявлену мужність та героїзм житомирські вогнеборці, які гасили нафтобазу, поступово отримали відзнаки від ДСНС. Загалом же до ліквідації пожежі від Житомирщини залучалось 27 бійців на 6 одиницях техніки.

Теги: пожежа

Вчора

Сторінки:
Нагору