КВІ
Середа
24
17:19

​Перед судом постануть посадовці заповідника, які рубали дерева на враженій радіацією території

Слідчі ДБР завершили досудове розслідування стосовно інспектора та начальника одного з відділень заповідника «Древлянський», які незаконно рубали дерева на території, забрудненій радіацією. Обвинувальний акт направлено до суду.

Влітку 2021 року керівник спільно з підлеглим взяли трактор та бензопилу і власноруч спиляли сосни, які росли на природоохоронній території. Після цього вони намагалися вивезти деревину, але їм завадили правоохоронці.


Вказаний заповідник є одним із елементів національної екологічної мережі Народицьке суб’ядро Чорнобильського екологічного ядра, тобто вказана територія зазнала інтенсивного забруднення радіацією.


Працівникам заповідника повідомлено про підозру, за рішенням суду їх відсторонено від займаних посад. Інспектор та його керівник обвинувачуються у вчиненні незаконної порубки дерев у заповіднику за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 246 КК України).


Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Житомирська обласна прокуратура, оперативний супровід – ДБР.

Вчора

Сторінки:
Нагору