КВІ
П'ятниця
19
14:14

​Перша партія генераторів для об'єктів критичної інфраструктури вже в Житомирі, ще одна – на кордоні

Першу партію генераторів для підтримки роботи критично важливих підприємств міста у зимовий період привезли до Житомира. Поставку решти чекають найближчим часом. Наразі вони перебувають на кордоні. Про це під час брифінгу після засідання позачергової сесії міської ради сказав Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

За його словами, частина генераторів через черги трохи більше тижня чекала на кордоні.


"Там була черга із вантажних автомобілів завдовжки 30 кілометрів. Інша партія генераторів станом на сьогодні доїжджає. Поки вони також на кордоні, і автомобілям, які їх везуть, залишилося подолати чергу завдовжки приблизно 50 кілометрів. Потім вони ще чотири дні проходитимуть митний та податковий контроль. Ті генератори, які вже розвантажили, були невеликої потужності. Зараз ми чекаємо на генератори потужністю 600-800 кіловат. Їх везуть до Житомира із Туреччини. Я думаю, днів через десять вони прибудуть до місця призначення, і ми будемо їх будемо підключати", – сказав Сергій Сухомлин.


Генератори для Житомира закуповують у європейських містах. На їх придбання у жовтні цього року депутати міськради виділили 65 мільйонів гривень.

Вчора

Сторінки:
Нагору