БЕР
П'ятниця
29
03:47

​Під час рейду в Ушомирській громаді поліція зафіксувала випадки нехтування батьківськими обов’язками

19 липня поліцейські Коростенського райуправління та представники соціальних служб провели в Ушомирській громаді спільні превентивні заходи у сім’ях, які потрапили у скрутні життєві обставини. Під час рейду були виявлені та задокументовані факти неналежного виконання батьками обов’язків по догляду за дітьми.

У профілактичному рейді взяли участь працівники підрозділів ювенальної превенції та протидії домашньому насильству Коростенського райуправління ГУНП та представники соціальної служби. Відтак правоохоронці перевірили умови проживання п’яти родин, в яких зростають неповнолітні діти, звернули увагу на забезпечення їх потреб, поспілкувались із головою громади та місцевими жителями. Серйозну профілактичну роботу провели з дорослими членами тих сімей, на кого нарікали люди.


У трьох родинах поліцейські застали дорослих у нетверезому стані, натомість їх дітей – у безладі та брудному одязі. Відтак відносно батьків правоохоронці склали адміністративні протоколи за ч. 1 ст. 184 (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей) КУпАП. За нехтування своїми обов’язками порушникам загрожує штраф від 850 до 1700 грн.


Поліцейські звертаються до жителів громад: не залишайтесь осторонь дитячої біди! Якщо вам стали відомі факти неналежного виховання, незабезпечення необхідними умовами дітлахів, жорстокості у відношенні до них з боку їх батьків або родичів, залишення малечі у небезпеці, розкажіть про це дільничному офіцеру поліції своєї громади чи представникам соціальних служб або повідомте за номером «102».

Вчора

Сторінки:
Нагору