БЕР
Четвер
28
23:41

​Під Житомиром блискавка влучила у 42-річного чоловіка

28 травня до опікового відділення обласної лікарні з діагнозом: "ураження блискавкою" було госпіталізовано чоловіка, 1979 року народження, мешканця с. Зарічани Житомирського району.

"Чоловік отримав опіки ІІ ступеня. Наразі потерпілий у задовільному стані ще перебуває в лікарняному закладі",- повідомили в райдержадміністрації.


Управління з питань цивільного захисту населення та оборонної роботи облдержадміністрації нагадує: якщо гроза застала вас у полі, в лісі, то не потрібно ховатися під високі дерева, особливо поодинокі. Краще в такому випадку затаїтись у якомусь заглибленні. Також не лягайте на землю, бо тим самим побільшуєте площу ураження розрядом, а краще сядьте, злегка нагнувши голову. Блискавка, як правило, не вціляє в кущі – краще сховатися під ними.

Не рекомендується під час грози не те що купатися, а навіть відпочивати біля води. Якщо гроза застала вас під час прогулянки на велосипеді чи мотоциклі, терміново зупиніться – це також небезпечно.


У жодному разі під час грози не користуйтеся мобільними телефонами. Якщо гроза застала вас у місті, сховайтеся в магазин, під'їзд чи, на крайній випадок, перечекайте грозу під навісом біля стін будівель.


Перебуваючи у приміщенні, зачиніть всі квартирки, вікна, бо протяги можуть "спровокувати" блискавку.

Сторінки:
Нагору