БЕР
Четвер
28
21:40

​Під Житомиром затримали вантажівку із колодами дубу, зазначеного у документах як граб

Прокуратура Житомирської області спільно із правоохоронними органами продовжують вживати заходи з протидії незаконним вирубкам лісу в регіоні. Так, 21.07.2020, за процесуального керівництва Житомирської місцевої прокуратури, розпочато кримінальне провадження за фактом незаконного перевезення зрубаних дерев, що заподіяло істотну шкоду (ч. 1 ст. 246 КК України).

Установлено, що житель Житомирської області вантажним автомобілем марки ЗІЛ перевозив деревину породи дуб без відповідних документів. Зокрема, коли працівники поліції 21.07.2020 у с. Левків Житомирського району зупинили вщерть завантажений деревиною автомобіль, водій надав товарно-супровідні документи, у яких зазначено, що він перевозить лісопродукцію породи граб.

Наразі встановлюються обставини кримінального правопорушення, розмір завданої шкоди та причетність до скоєного інших осіб. Досудове розслідування проводить Житомирський районний відділ поліції. Житомирська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво.

Додатково: відповідно до санкції зазначеної статті, за скоєний злочин передбачено покарання, зокрема, штраф від тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Сторінки:
Нагору