КВІ
Субота
20
14:12

​Підписано розпорядження щодо забезпечення призову на строкову службу в Житомирської області

Голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко підписав розпорядження №19 від 20.01.2022, у якому зазначається план заходів щодо забезпечення призову на строкову службу громадян України 1995-2004 років народження.

Згідно з документом, проведення чергових призовів громадян України на строкову військову службу відбудеться з квітня до червня та з жовтня до грудня 2022 року.


Відповідно до законодавства, не підлягатимуть призову громадяни призовного віку, які навчаються. Їм надається відстрочка для здобуття освіти на весь період навчання. Йдеться про студентів денної форми навчання закладів загальної середньої освіти III ступеня та професійної (професійно-технічної) освіти, фахової передвищої освіти, серед іншого – під час здобуття початкового рівня (короткого циклу) та першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за програмами ступеневої системи освіти. Таку ж відстрочку мають отримати ті, хто навчається у закладах фахової передвищої та/або вищої освіти, зокрема під час здобуття наступного ступеня, у закладах середньої або вищої духовної освіти, в інтернатурі, аспірантурі або докторантурі з відривом або без відриву від виробництва.


Питання про призов або надання відстрочки (звільнення) від призову, відповідно до законодавства, розглядають районні чи міські призовні комісії.

Вчора

Сторінки:
Нагору