БЕР
П'ятниця
29
00:08

​Підприємців Ружина застерігали від нелегального працевлаштування

Фахівці Ружинська районна філія Житомирського обласного центру зайнятості проводять активну інформаційно-роз’яснювальну роботу з роботодавцями щодо недопущення використання незадекларованої праці. Адже з 1 вересня установи Держпраці посилять контроль за оформленням трудових відносин із працівниками.

Під час спілкування з підприємцями на Ружинському ринку директор філії Тарас Кравчинський розповів про ризики і наслідки неукладення трудових договорів з працівниками. Він акцентував, що розмір штрафу за використання одного незадекларованого працівника може скласти 141 тис. грн. Ця сума рівнозначна сумі сплаченого за рік єдиного соціального внеску за 11 працівників із розрахунку мінімальної заробітної плати або ж за 4 працівників із розрахунку середньої заробітної плати по Україні.


В ході зустрічі з ФОП Маківчук І.В. керівник навів приклади найбільш поширених порушень трудового законодавства, пояснив відмінності між трудовим і цивільно-правовим договором та наголосив, що за фактичний допуск працівників до роботи без оформлення трудового договору (контракту) передбачена кримінальна, адміністративна та фінансова відповідальність.


Упродовж тижня близько двох десятків місцевих підприємців вдалося поінформувати про способи дотримання трудового законодавства. Позитивний результат діалогу з роботодавцями – поповнення банку вакансій служби зайнятості і працевлаштування безробітних: двоє жіночок стали продавчинями.

Вчора

Сторінки:
Нагору