БЕР
П'ятниця
29
12:50

​Поліцейські Бердичівщини припинили понад 400 фактів домашньої тиранії та більше як 200 випадків невиконання батьківських обов’язків

З початку року 240 жителів району взяли поліцейські на облік через прояви агресії відносно рідних, серед них 210 чоловіків та 30 жінок. Попередження домашнього насильства та інших правопорушень є пріоритетом у роботі дільничних та ювенальних поліцейських Бердичівського райвідділу.

Загалом за 7 місяців поточного року поліцейські підрозділу превентивної діяльності Бердичівського райвідділу (відділи поліцейської діяльності № 1 (м. Андрушівка) та № 2 (смт Ружин) оформили 400 адміністративних протоколів за ст. 173-2 (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) КУпАП. Також правоохоронці винесли 165 термінових заборонних приписів.


Для попередження подібних та інших негативних явищ працівники підрозділу ювенальної превенції спільно з представниками соціальних служб приділяють значну увагу профілактичній роботі у родинах, які опинилися у скрутних життєвих обставинах. З членами таких сімей проводять роз'яснювальні бесіди та перевіряють умови проживання та виховання неповнолітніх дітей.


Про відповідальність за неповнолітніх дорослим нагадують не лише у ході розмов, а й адміністративними заходами - 209 протоколів за неналежне виконання обов’язків батьками по вихованню дітей (ст. 184 КУпАП) склали поліцейські з початку року. У 17 випадках порушення вчинено повторно, у 6 - дорослі покарані за протиправні діяння неповнолітніх.


Аби непорозуміння з батьками, неналежний нагляд або проблеми з однолітками чи інші причини не спонукали дітей залишати свої домівки, ювенальні інспектори організовують різні форми зустрічей та спілкування з юними жителями району, під час яких надають поради та допомогу.


Окрім того, тривають і рейди по торговельним закладам для попередження фактів продажу неповнолітнім алкогольних і тютюнових виробів. Поточного року складено 8 адміністративних матеріалів через такі порушення (ч. 2 ст. 156 КУпАП).


Тривають й інші превентивні заходи поліції.

Вчора

Сторінки:
Нагору