КВІ
П'ятниця
26
02:45

​Поліцейські Бердичівського райвідділу затримали підозрюваних у збуті наркотиків і психотропу

22 лютого у м. Бердичеві оперативники кримінальної поліції затримали двох місцевих жителів, які незалежно один від одного, займалися поширенням психотропних та наркотичних речовин. Поліцейські у кілька етапів задокументували їх незаконну діяльність. Нині обом може загрожувати до 10 років позбавлення волі.

Усі заходи оперативники кримінальної поліції проводили в рамках досудових розслідувань, розпочатих після перевірки інформації про причетність двох жителів райцентру до протиправної діяльності.


Документування протиправних дій 26- та 37-річних бердичівлян тривало декілька місяців. За цей час поліцейські зафіксували неодноразові факти продажу чоловіками заборонених речовин. Молодший з них збував амфетамін та коноплі. Старший – медичний препарат, який у своєму складі містить наркотичні речовини та видається в якості підтримуючої терапії під час проходження курсу лікування наркозалежних. Одна з таких доз, за цінами чорного ринку, коштувала від 100 гривень.


- 22 лютого під час збуту чергових доз заборонених речовин оперативники кримінальної поліції затримали обох чоловіків, - розповів начальник Бердичівського районного відділу поліції Олег Мельничук. – У ході слідчих дій вилучені речові докази протиправної діяльності та призначені їх експертні дослідження.


Обох фігурантів поліцейські затримали в порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України. Всі заходи проводились під процесуальним керівництвом Бердичівської окружної прокуратури.


Після проведення необхідних процесуальних дій вирішуватиметься обрання фігурантам запобіжних заходів.


За чинним законодавством (ч. 2 ст. 307 ККУ) незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинене повторно, карається позбавленням волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

Вчора

Сторінки:
Нагору