КВІ
Четвер
25
18:26

​Поліцейські викрили жителя Житомирського району у крадіжці майна пенсіонерки

Оперативники карного розшуку встановили причетність її односельця до крадіжки мобільного телефону та гаманця. Встановлено, що житель Станишівської громади причетний до низки майнових злочинів. Нині триває досудове розслідування.

31 травня до відділу поліції №1 Житомирського районного управління надійшло повідомлення про крадіжку з будинку жительки с. Станишівки. На місце події прибули поліцейські відділу поліції №1 Житомирського РУП та затримали неподалік місцевого жителя з речами, що належать 69-річній пенсіонерці.


З’ясувалось, що затриманий, 39-річний місцевий житель, вже неодноразово притягувався до відповідальності за скоєння майнових злочинів. Лише вранці цього ж дня у відділку поліції він ознайомлювався з новим обвинуваченням щодо скоєння крадіжок майна у жителів району.


Оперативники карного розшуку встановили, що чоловік, приїхавши з міста, побачив відчинені двері у будинку, де самотньо проживала сусідка-пенсіонерка. Господиня була всередині, проте непроханий гість, знаючи про її вади зору, назвався іншим іменем і попросив позичити йому гроші. Поки жінка шукала свої заощадження, він забрав мобільний телефон і гаманець, що лежали на столі, та вийшов з помешкання.


Саме тоді чоловіка, який має недобру славу у селі, помітили односельці. Тож, запідозривши його у новому злодіянні, зателефонували до поліції.


Нині слідчі повідомили чоловікові про підозру у вчиненні ще однієї крадіжки. Його затримали у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою особою) КПК та нині вирішується щодо обрання запобіжного заходу.


Відповідно до ч. 2 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України таємне викрадення чужого майна, вчинене повторно, карається арештом на строк від 3 до 6 місяців або обмеженням чи позбавленням волі на строк до 5 років.

Сторінки:
Нагору