БЕР
Четвер
28
19:48

Поліцейські вилучили наркосировину та вибухівку з домоволодінь жителів Попільнянської громади

​10 серпня працівники відділення поліції №2 Житомирського райуправління провели слідчі дії у приватних домоволодіннях двох жителів села Кам’янки. З оселі одного з них слідчі вилучили гранату з запалом, інший же вирощував нарковмісні рослини та зберігав у будинку наркосировину. В обох випадках триває слідство у рамках відкритих кримінальних проваджень.

Санкціоновані обшуки у домоволодіннях чоловіків поліцейські провели у рамках розслідування кримінальних проваджень щодо незаконного зберігання наркотичних засобів.


У результаті проведених слідчих дій в оселі 35-річного жителя с. Кам’янки правоохоронці виявили предмет, схожий на корпус гранати РГД-5, та запал до неї. Чоловік облаштував сховок під подушкою.


За словами чоловіка, боєприпас він знайшов кілька місяців тому на польовій дорозі та вирішив забрати собі. Небезпечний предмет поліцейські вилучили та направили на експертне дослідження до обласного Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.


Правоохоронці нагадують, що носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років. До того ж, такі предмети несуть небезпеку їх власникам та оточуючим. Тож про виявлені боєприпаси, зброю та вибухівку необхідно одразу повідомляти до органів влади.


Цього ж дня поліцейські провели обшук й за місцем проживання 44-річного жителя с. Кам’янки. Як з’ясувалось, чоловік вирощував на присадибній ділянці рослини конопель. Їх спололи та нарахували 29 саджанців. А в його помешканні поліцейські виявили подрібнену рослинну масу та елементи саморобного пристрою для куріння з характерним нашаруванням. Чоловік пояснив, що вирощував та зберігав нарковмісне зілля для власного використання. Усе виявлене вилучили працівники слідчо-оперативної групи.


Відповідно до чинного законодавства незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту (ст. 309 КК України) карається штрафом, виправними роботами, піврічним арештом або обмеженням волі строком до 5 років. Також кримінально караним діянням є незаконний посів або вирощування конопель у кількості від 10 до 50 рослин (ст. 310 КК України), за що також передбачені штрафні санкції або арешт чи обмеження волі.

Сторінки:
Нагору