БЕР
П'ятниця
29
08:25

​Поліцейські встановили водія-учасника смертельної ДТП під Житомиром, який втік з місця аварії

6 травня уночі на автошляху в с. Іванівці унаслідок наїзду автомобілем загинув велосипедист, а водій залишив місце події. Поліцейські встановили його особу. Нині триває досудове розслідування, у ході якого слідчі з’ясовують усі обставини події. Нагадаємо, дорожньо-транспортна пригода сталася близько 00:10 на автошляху Київ-Чоп у с. Іванівці Житомирського району.

Попередньо, водій автомобіля «Opel Astra», рухаючись у крайній смузі у напрямку м. Новограда-Волинського, не впорався з керуванням та здійснив зіткнення з велосипедистом, який їхав у попутному напрямку. Після цього автомобіль з’їхав у кювет, вдарився об паркан придорожнього кафе та дерево. У результаті ДТП велосипедист, 53-річний житель Житомирського району, загинув. Водій автомобіля покинув місце події.


Поліцейські розпочали заходи з встановлення всіх обставин. З місця ДТП вилучили низку речових доказів, у тому числі слідову та запахову інформацію, біологічні рідини для ДНК-експертизи тощо. Поліцейські зібрали свідчення свідків та очевидців. Оперативники кримінальної поліції встановили особу водія та розпочали його розшук.


Увечері 6 травня до поліції звернувся адвокат та назвався представником чоловіка, який перебував за кермом автомобіля під час вказаної ДТП. Слідчі опитали водія, 39-річного жителя Пулинського району, провели слідчий експеримент. У чоловіка відібрали кров для дослідження на стан сп’яніння. Нині призначено низку експертиз, у тому числі автотехнічні.


Досудове розслідування триває за ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) та ст. 135 (Залишення в небезпеці) Кримінального кодексу України. Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 8 років.

Вчора

Сторінки:
Нагору