КВІ
Вівторок
16
12:27

​Поліцейські завершили розслідування двох випадків домашнього насильства у Житомирському районі

Слідчі повідомили підозри у систематичній домашній тиранії жителям Хорошівської та Романівської громад. Обвинувальні акти були спрямовані до суду. За подібні вчинки обом кривдникам загрожує ув’язнення.

Прояви домашнього насильства, що вчиняв 24-річний житель Хорошівської громади, поліцейські припиняли неодноразово. Від образ, а подекуди й стусанів, страждав його 66-річний батько.


Дільничні офіцери відділення поліції №4 Житомирського РУП неодноразово складали відносно чоловіка адміністративні протоколи та виносили йому приписи із забороною контактувати з батьком на певний проміжок часу. До вирішення кризової ситуації поліцейські залучали й спеціалістів соціальних служб. Проте навіть такі спільні зусилля не допомогли вгамувати кривдника.


А правоохоронці відділення поліції №5 неодноразово припиняли випадки вчинення домашньої тиранії 34-річним жителем Романівської громади. Чоловік постійно ображав дружину, причому не припинив такі протиправні дії й після нещодавнього розлучення. Упродовж останнього року він неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності за домашнє насильство. На жаль, вжиті превентивні заходи й у цій ситуації не принесли очікуваного позитивного результату.


Відтак слідчі відповідних відділень поліції повідомили чоловікам про підозри у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 126-1 (Домашнє насильство) Кримінального кодексу України. Після проведення необхідних процесуальних дій обвинувальні акти відносно кривдників було скеровано до суду.


Відповідно до кримінального законодавства України, за такі діяння чоловікам загрожує покарання від штрафу до двох років позбавлення волі.

Вчора

Сторінки:
Нагору