КВІ
Четвер
25
12:39

​Поліцейські Житомирщини закликають громадян стерегтися ошуканства

До поліції звернулися двоє жителів області з повідомленнями про ошуканство. Правоохоронці закликають бути обережними, аби не натрапити на продумані схеми шахраїв.

16 грудня до Пулинського відділення поліції надійшла заява 40-річного жителя району про шахрайство. Правоохоронцям чоловік розповів, що мав намір купити мобільний телефон і для того скористався одним із спеціалізованих сайтів продажу товарів у мережі Інтернет. Визначившись і поспілкувавшись із продавцем по телефону, домовились про попередню оплату. Відтак на вказаний фактично невідомим абонентом банківський рахунок чоловік перерахував майже 5 тисяч гривень. Після того зв'язок із продавцем безнадійно обірвався. Зневірившись в отриманні придбаного гаджета, чоловік звернувся до поліції.


Від схем шахраїв також постраждав і 43-річний чоловік. Він розповів, що напередодні намагався купити на прохання знайомої блендер та ковдру через сайт оголошень. З ним зв’язалася невідома жінка, яка повідомила про необхідну до сплати суму та номер банківської картки, на яку чоловік і перерахував гроші. Однак товар свій не отримав, і звернувся з відповідною заявою до Малинського відділення поліції.


Обставини обох випадків і причетні до злодіянь особи встановлюються у рамках розпочатих кримінальних проваджень за ч.1 ст.190 (Шахрайство) ККУ.

Вчора

Сторінки:
Нагору