БЕР
Вівторок
19
06:11

​Поліція застерігає жителів Житомирщини від необачного переказу коштів незнайомцям

Упродовж кількох останніх днів поліцейські області зареєстрували 4 випадки шахрайств. Загальна сума завданих полісянам збитків склала понад 30 тисяч гривень та 6 тисяч доларів США. Нині у рамках досудових розслідувань поліцейські встановлюють осіб, причетних до правопорушень. Разом з тим правоохоронці закликають жителів області дбати про безпеку власних фінансових операцій.

До Житомирського відділу поліції звернулась 24-річна жителька обласного центру із повідомленням про ошуканство, пов’язане з орендою житла. Заявниця розповіла, що кілька днів тому, знайшовши на одному з сайтів оголошення, яке її зацікавило, вона здійснила переказ майже 6 тисяч гривень на вказаний «власником житла» рахунок. Згодом з’ясувала, що її ошукали, і угода про оренду квартири виявилася несправжньою.


10 серпня до Андрушівського відділення поліції надійшло повідомлення від 54-річного місцевого жителя про втрату коштів через необачну «покупку» автомобіля. Поліцейські з’ясували, що чоловік знайшов оголошення про продаж транспортного засобу за зниженою ціною на одному із сайтів у мережі Інтернет. Відтак зв’язався із продавцем та домовився про купівлю. Він зробив перерахунок на понад 24,5 тисячі гривень та приїхав до м. Києва на обумовлене місце, де нібито й мала відбутися передача іномарки. Втім, на місці зустрічі не знайшов ні продавця, ні автомобіля.


Коростенська пенсіонерка, повіривши незнайомцю, який назвався лікарем обласного медзакладу, віддала так званому кур’єру всі свої заощадження – 6 тисяч доларів США та 1 тисячу гривень. Жінка вважала, що таким чином допомагає рятувати життя своєму синові, який потрапив у ДТП.


Ще одне шахрайство зареєстрували поліцейські у м. Житомирі. 10 серпня 40-річний киянин, який перебував у справах в обласному центрі, повірив телефонному повідомленню «працівника банку» та у результаті здійснив переказ коштів на невідомі рахунки через кілька місцевих терміналів. Загалом чоловік втратив 20 тисяч гривень.


Нині у рамках розпочатих кримінальних проваджень за ст. 190 (Шахрайство) КК України поліцейські встановлюють осіб, причетних до вказаних злодіянь. Разом з тим правоохоронці закликають громадян бути обачними у фінансових питаннях.

Вчора

Сторінки:
Нагору