БЕР
П'ятниця
29
06:50

​Поліція Житомирщини нагадує про «день тиші» напередодні виборів

Законодавством чітко визначено період, в який заборонено проводити передвиборну агітацію. Поліцейські нагадують про відповідальність за порушення встановлених обмежень. Стаття 54 Закону України «Про місцеві вибори» чітко визначає, що «передвиборна агітація закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем голосування».

Окрім того, частина 2 цієї ж статті встановлює, що напередодні дня голосування та в день голосування забороняється проведення масових акцій (зборів, мітингів, походів, демонстрацій тощо) від імені кандидатів, місцевих організацій партій - суб’єктів виборчого процесу, а також політичних партій, місцеві організації яких є суб’єктами виборчого процесу. У цей же час забороняється проведення концертів, вистав, спортивних змагань, демонстрації фільмів і телепередач чи інших публічних заходів на підтримку місцевої організації партії - суб’єкта виборчого процесу, кандидата, політичної партії, місцеві організації якої є суб’єктами виборчого процесу, а також оголошення місцевою організацією партії, кандидатом, політичною партією, місцеві організації якої є суб’єктами виборчого процесу, про підтримку проведення таких публічних заходів.


Водночас поліцейські інформують, що статтею 212-10 (Порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації…) Кодексу України про адміністративні правопорушення визначено, що за проведення передвиборної агітації поза строками, встановленими законом чи в місцях, що заборонені законом, здійснення передвиборної агітації у формах і засобами, що суперечать Конституції або законам України, або інше порушення встановлених законом обмежень щодо ведення передвиборної агітації, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.


Відтак правоохоронці радять жителям області дотримуватись чинного законодавства, а у разі виявлення порушень негайно інформувати про це поліцію.

Теги: поліція

Вчора

Сторінки:
Нагору