БЕР
П'ятниця
29
00:35

​Поліція Житомирщини вилучила близько 400 рослин снодійного маку та ще півсотні – коноплі

Протягом 15-16 липня правоохоронці ліквідували незаконні насадження у Лугинському, Ємільчинському та Любарському районах. Поліція продовжує проведення профілактичних заходів «Мак 2019».

У с. Липниках Лугинського району 62-річна пенсіонерка вирощувала снодійний мак на присадибній ділянці свого будинку. З городу жінки правоохоронці вилучили близько 420 заборонених рослин.


Крім того, на території обійстя 59-річної жительки Любарського району поліція виявила конопляні насадження. Зі слів господині, незаконним вирощуванням займався її син. З городу жінки поліцейські вилучили 35 нарковмісних рослин. Нині триває перевірка.


Ще 13 рослин коноплі поліцейські спололи за приміщенням літньої кухні 39-річного жителя смт Ємільчіного. Чоловік і раніше притягувався до кримінальної відповідальності за злочини у сфері незаконного обігу наркотиків.


Нині правоохоронці готують подання до суду щодо направлення вилученого на експертизу.


Усі факти мають ознаки кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України.


Нагадаємо, що незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості від 100 до 500 рослин чи конопель у кількості від 10 до 50 рослин караються штрафом від 1700 до 8500 гривень або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років.

Вчора

Сторінки:
Нагору