КВІ
П'ятниця
19
23:04

​Поліція Житомирщини вивела на автошляхи важку техніку. ФОТО

Ускладнення погодних умов, що супроводжується опадами, ожеледицею, негативно впливає на безпеку на автошляхах. Поліція Житомирщини рекомендує обмежити використання власного автотранспорту, утриматись від поїздок без нагальної потреби на найближчі кілька днів. Для надання допомоги учасникам дорожнього руху в умовах погіршення погодної ситуації поліцейські Житомирщини вивели на автошляхи додаткові наряди поліції, а також залучили важку техніку.

Як повідомив заступник начальнимка ГУНП Артем Лисогор, 17 березня уранці інспектори уже діставали з кюветів транспортні засоби у Житомирському та Бердичівському районах області. На щастя, у цих пригодах обійшлося без потерпілих.


Однак за минулу добу у Коростишівському та Пулинському районах сталося 3 дорожньо-транспортних пригоди, у результаті яких загинули троє людей.


Так, 16 березня, близько 5.00, на 119 км автодороги Київ-Чоп, поблизу м. Коростишева, водій автомобіля «Мерседес Віто», рухаючись у напрямку м. Житомира, здійснив наїзд на пішохода, який раптово з’явився на проїзній частині дороги. Від отриманих травм 47-річний чоловік загинув на місці пригоди.


Цього ж дня, близько 17.45, на 197 км автодороги Київ-Чоп, поблизу с. Улашанівки Пулинського району, водій автомобіля «Тайота Ленд Крузер», рухаючись у напрямку м. Новограда-Волинського, смертельно травмував 58-річного місцевого жителя, який йшов по пішоходному переходу.


Близько півночі на 179 км автодороги Київ-Чоп, поблизу повороту в смт. Пулини, водій автомобіля «Мерседес Бенц Спрінтер» не впорався з керуванням, не врахувавши дорожньої обстановки, та скоїв зіткнення з колесовідбійником. Позаду у попутному з ним напрямі рухався автомобіль «Міцубісі Лансер», водій якого не встиг відреагувати на ситуацію та не зміг уникнути зіткнення з «Мерседесом» та відбійником. У результаті від отриманих травм загинув 37-річний пасажир другого легковика, житель м. Фастова.


За всіма фактами розпочато кримінальні провадження за ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Триває з’ясування всіх обставин.


Водночас поліцейські застерігають водіїв: лише неухильне дотримання Правил дорожнього руху може знизити ризик потрапляння у дорожньо-транспортну пригоду. Нинішні погодні умови вимагають від водіїв підвищених заходів безпеки та перестороги. Не ризикуйте власним здоров’ям і життям та оточуючих вас людей.

Сторінки:
Нагору